Oorspandering met “Black Friday” en die Feesseisoen sal negatiewe gevolge inhou vir verbruikers wat te veel skuld het.

Met “Black Friday” is daar baie verbruikers wat maklik verlei word deur die vele aanbiedings wat op die dag beskikbaar is – maar as die begroting reeds knap is, loop hulle die risiko om verder in skuld te gaan. Alhoewel dit waar is dat daar ‘n paar baie aanloklike aanbiedings is, moet verbruikers lank en hard dink voordat hulle hulself nog dieper in die skuld gooi deur op luukse goedere te spandeer wat hulle waarskynlik nie nodig het nie. As u meer as u begroting spandeer, kan dit gevolge hê en uiteindelik lei tot erge skuld.

5 waarskuwings tekens waarom u liewer winkelsentrums op “Black Friday” moet vermy. En waarom hierdie geleentheid, ‘n GROOT nee-nee is vir u sak:

 1. Kleinhandelaars is dikwels geneig om pryse op verskillende produkte op Black Friday te verlaag of “groot afslag” aan te bied. U en ander verbruikers kan gelok word in nog ‘n bemarkings-woefie – wanneer winkels ‘afslag’ groter laat lyk as wat hulle is. Wees versigtig vir die tekens van ‘SALE’. Soms is ‘n ‘SALE’ nie regtig ‘n SALE nie.
 2. As gevolg van die “pack mentality”-werklikheid (die toue, die opwinding en baie mense) waarmee u gekonfronteer word, kan u maklik mislei word om te volg en te doen wat ander doen – hardloop, gryp, duik en inkopies doen totdat u val. . Wat op aarde doen jy met jou arm begroting?
 3. Aangesien dit moeilik kan wees om jouself in hierdie situasies te vertrou, waarom bly jy nie weg van sekere gebeure nie? Verskeie verbruikers wat deel uitgemaak het van die “hype” van 2018, het erken dat hulle geen strategie gehad het voordat hulle aanlyn begin koop het, of in die winkels ingestap het nie. Hul impulsiewe en onbeplande inkopie-ekspedisies het hulle in die moeilikheid beland omdat hulle trollies gekoop het vol goed wat hulle nie nodig gehad het nie.
 4. Volgens 46% van verbruikers, was hulle agter met hul skuldterugbetalings. Die tipiese ooreenkomste waarmee hulle agterstallig was, was: kleinhandelskrediet soos klerekeninge of winkelkrediet (44%) en ‘n kredietkaart of oortrekking (30%).  5.    Die Suid-Afrikaanse kleinhandelsektor is ‘uit vir ROOI’ hierdie tyd van die jaar, en dit beïnvloed nie net u of verbruikers in die groter-provinsies nie – ander gebiede word ook geteiken. Aangesien hierdie inkopie-geleenthede voor Kersfees nader kom, kan u seker wees dat u ‘n soort druk ondervind. Wees versigtig as u aan ‘winskopies’ op die laaste oomblik wil deelneem. Staan ferm, vermy liewers skuld, bespaar u swaarverdiende geld en vermy berou.

4 wenke om u begroting op Black Friday te laat afneem: 

1. Beplanning:

 • Hierdie beplanning behels hoofsaaklik besparing, sodat u nie u maandelikse kontantvloei en begroting hoef in te vaar nie.
 • Dit beteken ook dat u ‘n lys hou van dinge wat u nodig het of wat u graag wil kry teen ‘n baie goeie prys, eerder as om te koop ter wille van ‘n afslag.

2. Ken u perke:

 • Dit is ‘n slegte plan om aankope op u kredietkaart te stapel totdat dit uitgeput is. Nog erger is om u kredietlimiet te verhoog ter voorbereiding van Black Friday – dit is opsoek na skuldprobleme.
 • As skuld nie beplan word nie, sal dit waarskynlik moeilik wees om af te betaal.

3. Weet wat met u geld gebeur:

 • Weet hoeveel u verdien, hoeveel uit u rekening gaan, u maandelikse uitgawes en u saldo.
 • Gaan u bankstaat elke maand na om seker te maak dat alles reg is en dat daar geen ongemagtigde transaksies is nie.
 • As u in die gewoonte is om u finansies gereeld te hersien, raak u meer betrokke en bewus van u uitgawes. Dan sal Black Friday minder van n versoeking wees.

4. Wees slim:

 • Dis n eenvoudige ja-of-nee-vraag. Was u van plan om die items wat u nou in u hande het, of u aanlyn inkopiemandjie te koop?
 • As die antwoord ja is, is dit ‘n wen-wen om daardie items op Black Friday te kry. U het waarskynlik reeds daarvoor begroot, en nou, in plaas daarvan om die volle prys te betaal, moet u ‘n paar swaarverdiende rande in u sak hou.
 • Dit kan ook ‘n goeie geleentheid wees om wonderlike kersgeskenke te kry as u huiswerk gedoen het oor goeie winskopies.
 • As u antwoord egter nee is, kry die kleinhandelaars u. As u op Black Friday iets koop wat u in elk geval nie van plan was om te koop nie, gaan u buite u begroting. U gebruik geld wat u elders wou spandeer, wat kan beteken dat u hierdie maand nie soveel aan kruideniersware kan bestee nie, of dat u, u begroting sal oorskry. Dit is ook nie ‘n goeie opsie nie.

Gedagte: As u nie ‘n item teen die volle prys hoef te koop nie, hoef u dit nie teen ‘n afslag te koop nie.

Wat van die Feesseisoen?

Daar is ‘n sekere soort waansin wat verbruikers die vakansietyd betas waar uitgawes totaal irrasioneel raak.

Ons in die skuldberadingsbedryf sien die uiters negatiewe resultate van inkopies, wanneer ons verbruikers moet help om die berge van skuld wat hulle aangegaan het, te hanteer.

Baie verbruikers dompel hulself gedurende die vakansietyd verder in skuld deur geld te leen of kredietkaarte te gebruik om vir duur vakansies te betaal.

Daar is meer nuwe kliënte wat hulp soek met die terugbetaling van hul uitstaande skuld in Januarie en Februarie as gedurende enige ander maande van die jaar as gevolg van bykomende skuld wat gedurende die vakansietydperk opgestapel is.

Dit is belangrik om ‘n begroting te hê wat uitgawes soos skoolgeld en betalings op krediet- en winkelkaarte in berekening hou.

Vir diegene wat in 2019 gesukkel het om hul finansies te bestuur, sal die nuwe jaar waarskynlik nog swaarder wees.

Kom gerus in kontak met ons, om sodoende vir u n werkbare begroting op te stel.

 

Leave A Reply